Europe Direct Drenthe

europe_direct_drenthe_vierkant

Op het Werkplein Zuidoost-Drenthe in Emmen is het Europe Direct Informatiecentrum (EDIC) Drenthe gevestigd. Hier kunt u terecht met al uw vragen over Europese wet- en regelgeving. Europe Direct Drenthe biedt dus allerlei informatie en foldermateriaal over werken, reizen, leven, winkelen, onderwijs, vervoer, gezondheidszorg en migratie in de EU.Europe Direct8

Bijvoorbeeld:

  • Wat komt er allemaal kijken bij werken in Duitsland?
  • Hoe krijg ik in een ander EU-land een verblijfsvergunning?
  • Welke rechten heb ik als mijn vlucht geannuleerd wordt?

 

Europe Direct Drenthe is onderdeel van het Europese voorlichtingsnetwerk Europe Direct en wordt mede gefinancierd door de Europese Unie. 

 

Voor meer informatie over werken en ondernemen in Europa, kijk in de Europa-webgids.

Agenda

Kick-off Emmen 2015-2016/Mini Symposium fondsen werven 10 oktober 2014

Op 10 oktober is Europe Direct Drenthe aanwezig bij de Kick-off Emmen 2015-2016 en het Mini Symposium fondsen werven. Europe Direct Drenthe verzorgt een presentatie over het werven van (Europese) subsidies en zal aansluitend aanwezig zijn op de informatiemarkt in het Gemeentehuis Emmen.

Wilt u de presentatie van Europe Direct Drenthe over fondsenwerving nog eens rustig doornemen? Of bent u op zoek naar meer informatie over de genoemde subsidieprogramma’s? Klik dan hier.

presentatie 10 oktober

 

Banenmarkt Duitsland 9 oktober 2014

Op 9 oktober organiseert het UWV een banenmarkt specifiek gericht op Duitsland en Europa. De banenmarkt maakt deel uit van de jaarlijkse Werk 3Daagse van het UWV. Op de banenmarkt op 9 oktober vindt u alles met betrekking tot werken in het buitenland. Heeft u interesse om in het buitenland te werken? Dan bent u van harte welkom op 9 oktober. U hoeft zich voor de activiteiten op 9 oktober niet aan te melden.

De banenmarkt vindt plaats op het Werkplein Zuidoost Drenthe (Verlengde Spoorstraat 2 Emmen) van 10.00 tot 16.00. Het programma vindt u hieronder.

programma 9 oktober 2014

Voor meer informatie over werken en ondernemen in Europa, kijk in de Europa-webgids.

 

 

Voorjaar 2015: Europa-pubquiz, Emmen

Europe Direct Drenthe organiseert dit najaar een pubquiz over Europa. Weet jij hoeveel landen de Europese Unie telt? In welke steden vergadert het Europees Parlement? En wat is de culinaire specialiteit van Bulgarije? De beste Europa-kenner wint een aantrekkelijke prijs tijdens deze pubquiz-avond in Emmen. Europa was nog nooit zo leuk!  Meer informatie volgt.

 

 Vrijwilligerswerk in Europa met EVS KEEP CALM AND GO TO EUROPE 300-350 def

Voor bijna niets naar een land in Europa? Twee maanden tot een jaar er tussenuit om erachter te komen wat je graag wilt in de toekomst? Dat kan! Met EVS sla je een hoop vliegen in één klap: je kunt op reis, een nieuwe cultuur ontdekken, mensen ontmoeten, jezelf leren kennen én je doet vrijwilligerswerk waar je een hoop van leert. Ten slotte staat het ook nog eens goed op je CV!

 

Wat is EVS?

EVS staat voor European Voluntary Service oftewel Europese Vrijwilligers Service. Het is een onderdeel van het Europese subsidieprogramma Erasmus+. Ben je tussen de 17 en de 30 jaar? Dan kun je meedoen. Met EVS kun je bijna kostenloos tussen de twee en twaalf maanden naar het buitenland. Je werkt dan mee aan een project dat je zelf hebt uitgekozen. Het project moet wel verbonden zijn aan een non-profitorganisatie. Kijk eens rond in de EVS-database wat er allemaal mogelijk is.

Als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen via EVS, heb je eerst een zendorganisatie nodig. Er zijn er ongeveer tien in Nederland. De zendorganisatie is jouw contactpunt in Nederland, zij helpen je bij het vinden van een mooi project in een ander Europees land. Daarna helpen ze je met de voorbereidingen en vragen jullie subsidie aan voor jouw avontuur. Je reiskosten en onderdak worden voor het grootste deel vergoed en je krijgt zelfs zakgeld mee!

Neem voor meer informatie of een persoonlijk adviesgesprek contact op met Europe Direct Drenthe.

 

 

Openingstijden en locatie

Let op! Op dinsdag 25 november is de informatiebalie op het Werkplein geopend van 09.00 tot 12.30.

In verband met de kerstvakantie is de balie op het Werkplein gesloten op: dinsdag 23 december, woensdag 24 december, dinsdag 30 december en woensdag 31 december.

Openingstijden van de informatiebalie in het Werkplein Zuidoost-Drenthe:

  • Dinsdag          9.00-17.00 uur
  • Woensdag      13.00-17.00 uur

De balie van EDIC Drenthe is gevestigd in het Werkplein Zuidoost-Drenthe, Verlengde Spoorstraat 2, Emmen (naast het NS-station).

Op maandag zijn we van 08.30 tot 16.30 geopend bij het Europees Bureau Diensten Drenthe, Van Schaikweg 94, Emmen (gebouw Stenden Hogeschool).

 

Contact

Email: info @ europedirectdrenthe.nl

Telefoon: 0591-685186 (balie) / 0591-645277 (kantoor)

Volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven van EU Nieuws en activiteiten, of ‘like’ ons op Facebook!

 

 

Media

Videoverslag van de opening van Europe Direct Drenthe op donderdag 13 juni 2013 (gemaakt door jongeren van het Digitaal Jongerenplatform Emmen):Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.